Het machinaal sluiten van kartonnen dozen is niet meer weg te denken in een modern verpakkingsproces. De voordelen zijn enorm: aanzienlijke tijdswinst, besparing op dure tape, uniform en esthetisch mooi gesloten dozen.

Onze dozensluitmachines vergen een minimum aan onderhoud en zijn allen opgebouwd uit hoogwaardige componenten die de klant dag na dag bedrijfszekerheid bieden. Onze slogan is dan ook: het best mogelijke product met de best mogelijke service voor de best mogelijke prijs!

In grote lijnen kunnen we de tapemachines verdelen in 2 types : semi-automatische dozensluiters en automatische dozensluiters. In de praktijk wil dit zeggen dat bij de semi-automatische dozensluiters de operator de dozen invoert met gesloten kleppen terwijl bij de automatische dozensluiters geen tussenkomst van een operator nodig is. Deze 2 soorten tapemachines verdelen we nog eens onder in manuele aanpassing naar doosformaat en automatische aanpassing naar doosformaat.

De keuze van de dozensluiter zal mede bepaald worden door : de gevraagde output, de afmetingen van de dozen en de aard van de dozen. Vrijwel ieder type van dozensluitmachine kan aangeboden worden in een uitvoering voor zowel standaard als grote of kleine dozen. Er zijn tapemachines met zij-aangedreven, boven- en onder- of enkel ondertransport van dozen. De tape die men kan verwerken op deze machines gaat van 25 mm tot 75 mm breed (specificaties op te vragen per toestel).

Om uw verpakkingslijn compleet en efficiënt te maken bieden wij ook dozenopzetters aan. Deze kunnen perfect geïntegreerd worden in lijn met uw dozensluiter en zelfs in combinatie met andere verpakkingsmachines zoals onze omsnoeringstoestellen.

Raadpleeg gerust onze specialisten om tot een gepaste oplossing te komen.